FoodOp | Reduce food waste

Kokkenes Bæredygtighedsuge

En uge med bæredygtighed i fokus

I denne uge har vi fokus på bæredygtighed og vi ønsker at involvere jer i vores rejse. Det vil vi for at skabe opmærksomhed omkring, hvordan vi arbejder mod en grønnere og mere klimavenlig hverdag i kantinen, og forhåbentlig være en inspirationskilde derhjemme.

Velsmagende mad, som er sund for mennesker såvel som klima

Mad er en afgørende kilde til glæde og fællesskab i en travl hverdag, men vi anerkender samtidig at mad udgør en betydelig del af vores klimaaftryk. Senest bragte DR en artikel, der viste, at fødevarer står for 20% af den gennemsnitlige danskers udledning.

Derfor har vi en helhedsorienteret tilgang til vores madlavning. Vi ønsker, at mad skal være velsmagende, men også sundt for både mennesker og klima.

Ernæring

Ernæring

Madspild

Madspild

Grønne proteiner

Grønne proteiner

Varme retter

Ingredienser

  • 50 g Risotto ris aborio
  • 50 g Spaghettisquash 
  • 10 g Skalotteløg
  • Hvidløg
  • Timian
  • 20 g Parmesan
  • 100 g Grøntsagsfond

Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 140 g Portobellosvampe
  • 20 g Løg
  • 10 g Hvidløg
  • 50 g Grøntsagsfond
  • 10 g Flødeost
  • Paprika
  • Hvidløgspulver
  • Løgpulver
  • Timian tørrede
  • Balsamico lys
  • Worcestershire sauce
  • Salt
  • Peber
  • Rapsolie
  • Persille
  • Ris

Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 2 kg Bagekartofler
  • 120 g Æg
  • 550 g Durummel
  • 100 g Parmesan
  • 100 g Soltørred tomater
  • 50 g Smør
  • 20 g Salvie
  • Salt
  • Peber

Fremgangsmåde

Salater

Ingredienser

  • 100 g Blomkål
  • 20 g Æbler
  • 20 g Græsk yoghurt 10% fedt
  • 10 g Olivenolie
  • 10 g Dild
  • Citronsaft
  • Salt
  • Peber
  • Solsikkeolie

Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 90 g Pasta
  • 40 g Ærter
  • 30 g Grønkål
  • 20 g Mayonaise
  • 20 g Hestebønner
  • 10 g Pinjekerner
  • 10 g Grøn pesto
  • Purløg

Fremgangsmåde

  1. Server med pinjekerner og hakket purløg på toppen.
 

Ingredienser

  • 100 g Rødbeder
  • 20 g Feta
  • 10 g Persille
  • 10 g Rucola
  • Salt
  • Honning
  • Balsamico mørk
  • Peber
  • Rapsolie

Fremgangsmåde

  1. Mos fetaen og bland den med rucola, persille og rødbederne og anret på et stort fad.

Connect

© FoodOptimize ApS 2023. All Rights Reserved.