Kokkenes Bæredygtighedsuge
En uge med bæredygtighed i fokus
I denne uge har vi fokus på bæredygtighed og vi ønsker at involvere jer i vores rejse. Det vil vi for at skabe opmærksomhed omkring, hvordan vi arbejder mod en grønnere og mere klimavenlig hverdag i kantinen, og forhåbentlig være en inspirationskilde derhjemme.

Velsmagende mad, som er sund for mennesker såvel som klima
Mad er en afgørende kilde til glæde og fællesskab i en travl hverdag, men vi anerkender samtidig at mad udgør en betydelig del af vores klimaaftryk. Senest bragte DR en artikel, der viste, at fødevarer står for 20% af den gennemsnitlige danskers udledning.
Derfor har vi en helhedsorienteret tilgang til vores madlavning. Vi ønsker, at mad skal være velsmagende, men også sundt for både mennesker og klima.
Ernæring
Madspild
Grønne proteiner
Varme retter
Ingredienser
- 50 g Risotto ris aborio
- 50 g Spaghettisquash
- 10 g Skalotteløg
- Hvidløg
- Timian
- 20 g Parmesan
- 100 g Grøntsagsfond
Fremgangsmåde
Ingredienser
- 140 g Portobellosvampe
- 20 g Løg
- 10 g Hvidløg
- 50 g Grøntsagsfond
- 10 g Flødeost
- Paprika
- Hvidløgspulver
- Løgpulver
- Timian tørrede
- Balsamico lys
- Worcestershire sauce
- Salt
- Peber
- Rapsolie
- Persille
- Ris
Fremgangsmåde
Ingredienser
- 2 kg Bagekartofler
- 120 g Æg
- 550 g Durummel
- 100 g Parmesan
- 100 g Soltørred tomater
- 50 g Smør
- 20 g Salvie
- Salt
- Peber
Fremgangsmåde
Salater
Ingredienser
- 100 g Blomkål
- 20 g Æbler
- 20 g Græsk yoghurt 10% fedt
- 10 g Olivenolie
- 10 g Dild
- Citronsaft
- Salt
- Peber
- Solsikkeolie
Fremgangsmåde
Ingredienser
- 90 g Pasta
- 40 g Ærter
- 30 g Grønkål
- 20 g Mayonaise
- 20 g Hestebønner
- 10 g Pinjekerner
- 10 g Grøn pesto
- Purløg
Fremgangsmåde
- Server med pinjekerner og hakket purløg på toppen.
Ingredienser
- 100 g Rødbeder
- 20 g Feta
- 10 g Persille
- 10 g Rucola
- Salt
- Honning
- Balsamico mørk
- Peber
- Rapsolie
Fremgangsmåde
- Mos fetaen og bland den med rucola, persille og rødbederne og anret på et stort fad.