Mindre madspild og CO2 i jeres klimaplan
FoodOp er en digital platform, der hjælper regionale og kommunale køkkener med automatisk at måle og dokumentere madspild og CO2.
Indsigterne føres automatisk ind i FoodOp platformen, og bruges til at producere mere sund og bæredygtig mad i de rette mængder.

Gør som andre kommuner, der leder bæredygtighedsagendaen





Gør som andre kommuner og regioner

Gladsaxe kommune vil reducere 78 tons CO2 og spare 970.000 kr.
FoodOp understøtter Gladsaxes strategi for Grøn Omstilling i både kantiner, plejehjem og daginstitutioner.

“Vi har set, at det nye madspildskoncept kan reducere vores madspild markant. Det er derfor rigtig godt at få det udbredt til resten af kommunen. Vi ønsker samtidig at inspirere andre kommuner og virksomheder, der ønsker at sætte fokus på madspild, som er en af de store CO2-syndere.”

Herlev Kommune bekæmper madspild i deres klimaplan
FoodOp faciliterer et offentligt-privat samarbejde, hvor lokale virksomheder og offentlige køkkener deler erfaringer.

“Som kommune vil vi hjælpe virksomheder med at agere bæredygtigt og her er mindre madspild, en vigtig og meget konkret indsats. Vi har set gode resultater på at begrænse madspild (29% reduktion), både offentligt og privat, og vidensudvekslingen har også været super spændende.”
Hvorfor kommuner og regioner samarbejder med FoodOp

Reducér madspild
Reducér madspild med op til 70% vha. digitale vægte, der automatisk kan måle på organiske skraldespande.

Mere sund og bæredygtig mad til borgerne
Brug evt. besparelsen på mere sund og bæredygtig mad til borgerne.

Reducér CO2-aftrykket
Reducér CO2-aftrykket med op til 35% vha. automatiske CO2-beregninger på menuer og madaffald.

Spar penge og tid
Reducér råvareomkostninger med op til 20%, spar produktionstid og få næringsberegninger, automatisk udgivelse af menuer, mv.
Hvordan virker det?
Når køkkener, på hospitaler, plejehjem og børnehaver, sender mad ud til andre afdelinger eller modtagerkøkkener, kan det være svært at vide, hvad der sker uden for køkkenets fire vægge. Ved hjælp af FoodOps digitale vægte kan madspild måles automatisk i både køkkenet og alle modtagerkøkkener og afdelinger.
På denne måde får køkkenet dannet afdelingsprofiler, der bl.a. viser omfanget af madspild, CO2-aftrykket fra menuerne og hvorvidt modtagerne får den rette ernæring.
Disse indsigter kan bl.a. bruges i FoodOps menuplanlægningsmodul, hvor køkkenet bl.a. får ernæringsberegning, CO2-estimater og mængdeforslag.

Løsninger
Menuplanlægning og måling
Brug FoodOps menuplanlægningsmodul, som vha. data fra vægtene kan give præcise mængdeforslag og CO2-estimater på menuerne
- Få inspiration til menuer og indkøbsforslag
- Få hjælp til mængder, CO2 og ernæring
- Automatisk udgivelse af menuer inkl. ernæring og allergener

Mål madspild automatisk
Få FoodOps digitale vægte under organiske skraldespande i køkkenet, i modtagerkøkkener og -afdelinger.
- Definer madspildskategorier
- Mål madspild automatisk
- Få indsigter ind i dynamiske dashboards

Menuplanlægning og måling
Brug FoodOps menuplanlægningsmodul, som vha. data fra vægtene kan give præcise mængdeforslag og CO2 estimater på menuerne- Få inspiration til menuer og indkøbsforslag
- Få hjælp til mængder, CO2 og ernæring
- Automatisk udgivelse af menuer inkl. ernæring og allergener

Mål madspild automatisk
Få FoodOps digitale vægte under organiske skraldespande i køkkenet, i modtagerkøkkener og -afdelinger.
- Definer madspildskategorier
- Mål madspild automatisk
- Få indsigter ind i dynamiske dashboards

Baseline estimation af madspild og CO2
Etablér en baseline for madspild og CO2 i din kommune eller region i samarbejde med FoodOp.
- Overblik over madspild og CO2
- Hjælp til prioritering af initiativer
- Mulighed for at måle og rapportere på indsatser

Understøt CSR-strategien
Involver medarbejderne i bæredygtighedsrejsen gennem deling af indsigter og integration til CSR-rapporten.
- Integration af data til intranet og skærme på kontoret
- Integration til bæredygtighedsrapport under drift
- Hjælp til kommunikation af indsatser til medarbejdere


I samarbejde med FoodOp har vi etableret en baseline for madspild i både offentlige og private institutioner, og vist hvor meget madspild kan flytte i den grønne omstilling.
Karen Brosbøl Wulf, Erhvervschef