FoodOp | Reduce food waste

Mindre madspild og CO2 i jeres klimaplan

FoodOp er en digital platform, der hjælper regionale og kommunale køkkener med automatisk at måle og dokumentere madspild og CO2.

Indsigterne føres automatisk ind i FoodOp platformen, og bruges til at producere mere sund og bæredygtig mad i de rette mængder.

dk2020

Gør som andre kommuner, der leder bæredygtighedsagendaen

FoodOp i Københavns kommune

Gør som andre kommuner og regioner

FoodOp i Gladsaxe Kommune

Gladsaxe kommune vil reducere 78 tons CO2 og spare 970.000 kr.

FoodOp understøtter Gladsaxes strategi for Grøn Omstilling i både kantiner, plejehjem og daginstitutioner.

Trine Græse
Borgmester Gladsaxe Kommune

“Vi har set, at det nye madspildskoncept kan reducere vores madspild markant. Det er derfor rigtig godt at få det udbredt til resten af kommunen. Vi ønsker samtidig at inspirere andre kommuner og virksomheder, der ønsker at sætte fokus på madspild, som er en af de store CO2-syndere.”

FoodOp i Herlev Kommune

Herlev Kommune bekæmper madspild i deres klimaplan

FoodOp faciliterer et offentligt-privat samarbejde, hvor lokale virksomheder og offentlige køkkener deler erfaringer.

Birgitte Steenstrup
Chefkonsulent i Herlev Kommune

“Som kommune vil vi hjælpe virksomheder med at agere bæredygtigt og her er mindre madspild, en vigtig og meget konkret indsats. Vi har set gode resultater på at begrænse madspild (29% reduktion), både offentligt og privat, og vidensudvekslingen har også været super spændende.”

Hvorfor kommuner og regioner samarbejder med FoodOp

Reducér madspild

Reducér madspild

Reducér madspild med op til 70% vha. digitale vægte, der automatisk kan måle på organiske skraldespande.

Mere sund og bæredygtig mad til borgerne

Mere sund og bæredygtig mad til borgerne

Brug evt. besparelsen på mere sund og bæredygtig mad til borgerne.

Reducér CO2-aftrykket

Reducér CO2-aftrykket

Reducér CO2-aftrykket med op til 35% vha. automatiske CO2-beregninger på menuer og madaffald.

Spar penge og tid

Spar penge og tid

Reducér råvareomkostninger med op til 20%, spar produktionstid og få næringsberegninger, automatisk udgivelse af menuer, mv.

Hvordan virker det?

Når køkkener, på hospitaler, plejehjem og børnehaver, sender mad ud til andre afdelinger eller modtagerkøkkener, kan det være svært at vide, hvad der sker uden for køkkenets fire vægge. Ved hjælp af FoodOps digitale vægte kan madspild måles automatisk i både køkkenet og alle modtagerkøkkener og afdelinger.

På denne måde får køkkenet dannet afdelingsprofiler, der bl.a. viser omfanget af madspild, CO2-aftrykket fra menuerne og hvorvidt modtagerne får den rette ernæring.

Disse indsigter kan bl.a. bruges i FoodOps menuplanlægningsmodul, hvor køkkenet bl.a. får ernæringsberegning, CO2-estimater og mængdeforslag.

Afspil video

Løsninger

Menuplanlægning og måling

Brug FoodOps menuplanlægningsmodul, som vha. data fra vægtene kan give præcise mængdeforslag og CO2-estimater på menuerne

FoodOps digitale skilte

Mål madspild automatisk

Få FoodOps digitale vægte under organiske skraldespande i køkkenet, i modtagerkøkkener og -afdelinger.

Mål madspild automatisk

Menuplanlægning og måling

Brug FoodOps menuplanlægningsmodul, som vha. data fra vægtene kan give præcise mængdeforslag og CO2 estimater på menuerne
FoodOps digitale skilte

Mål madspild automatisk

Få FoodOps digitale vægte under organiske skraldespande i køkkenet, i modtagerkøkkener og -afdelinger.

Mål madspild automatisk

Baseline estimation af madspild og CO2

Etablér en baseline for madspild og CO2 i din kommune eller region i samarbejde med FoodOp.

Understøt CSR-strategien​​ med FoodOp

Understøt CSR-strategien

Involver medarbejderne i bæredygtighedsrejsen gennem deling af indsigter og integration til CSR-rapporten.

Understøt CSR-strategien​​ med FoodOp

I samarbejde med FoodOp har vi etableret en baseline for madspild i både offentlige og private institutioner, og vist hvor meget madspild kan flytte i den grønne omstilling.

Karen Brosbøl Wulf, Erhvervschef

FoodOp i pressen

Gladsaxe ruller koncept ud i hele kommunen for at halvere madspildet

Lemvigh-Müller rider med på den grønne bølge

Vægte, algoritmer og kunstig intelligens skal bekæmpe madspild i professionelle køkkener

Reducer madspild og få et mere bæredygtigt, profitabelt og effektivt køkken.

Connect

© FoodOptimize ApS 2023. All Rights Reserved.