FoodOp | Reduce food waste

På en mission om at reducere madspild

Vi bekæmper madspild ved at hjælpe professionelle køkkener med at planlægge deres mener mere nøjagtigt og samtidig sørger for, at menuerne er tilpasset gæsternes smag.

Infrastrukturen til
fremtidens foodservice

Nichlas Saul, CEO og co-founder, Christian Borkenfelt, CTO og co-founder

Vi vil digitalisere professionelle køkkener med henblik på at gøre dem mere bæredygtige, profitable og fornøjelige for både kokke og de spisende gæster.

Hvorfor skal 1/3 af alt mad gå til spilde?

FoodOp blev grundlagt i 2020 på grund af en stor frustration over, at en tredjedel af alt spiselig mad bliver smidt ud. I professionelle køkkener viste det store madspild sig at være et symptom på en lav digitaliseringsgrad, sammenlignet med andre brancher, som afføder et stort potentiale i forhold til miljøaftryk, effektivitet og kvalitet.

Udover et stort fødevaretab, medfører det mange manuelle arbejdsgange i køkkenet og begrænset interaktion mellem kokke og de spisende gæster. Hvordan kan kokkene vide, hvor meget mad de skal lave og hvad de spisende gæster godt kan lide?

Afspil video

Det blev begyndelsen på FoodOp

Vi er en digital platform, der hjælper professionelle køkkener med automatisk at måle madspild og gæsternes smag, og bruge disse indsigter til at lave bedre mad for miljøet og de spisende gæster.

Platformen består af et menuplanlægningssystem, der beriges med data fra vægte, som placeres under alle fade og organiske skraldespande.

Derfra indsamler vægtene automatisk data på, hvor meget der bliver taget og spildt for hver ret, som bruges til at optimere fremtidige menuer ud fra bl.a. sammensætning, mængder og kantinegæsternes smagspræferencer.

Vores impact

Foreløbigt har vi reddet

0

+

kg mad
0

+

kg CO2
0

+

kr.

Madspild i tal

1/3

af al mad går til spilde.

170 trillioner

liter vand bliver brugt til at producere mad, der spildes.

3. plads

Hvis CO2-aftrykket fra spildt mad kom fra ét land, ville det være verdens tredjestørste udleder af CO2.

20-50%

af det totale råvareindkøb bliver typisk smidt ud i professionelle køkkener.

1/3

1/3

af al mad går til spilde.

 

3. plads

3. plads

Hvis CO2-aftrykket fra spildt mad kom fra ét land, ville det være verdens tredjestørste udleder af CO2.

 

 

170 trillioner​

170 trillioner​

liter vand bliver brugt til at producere mad, der spildes.

 

20-50%​

20-50%​

af det totale råvareindkøb bliver typisk smidt ud i professionelle køkkener.

 

 

Forpligtet til FN’s verdensmål

Verdensmål 3
Sundhed og trivsel

Skab grundlag for mere sunde og bæredygtige madvaner med Foodop’s omnichannel menudeling og digitale skiltning.

Verdensmål 12
Ansvarligt forbrug og produktion

Reducer madspild med 40-70% og undgå en væsentlig miljøbelastning fra overskydende mad.

Verdensmål 13
Klimaindsatsen

Reducer CO2 aftrykket gennem ansvarlig menuplanlægning med hjælp fra autogenererede Foodop anbefalinger.

Forebyggelse er den bedste måde at bekæmpe madspild

– Environmental Protection Agency

Mød teamet

Nichlas
Saul

Co-Founder og CEO

Christian Borkenfelt

Co-Founder og CTO

Mads
Petersen

Implementation consultant

Malthe
Laursen

Lead Software Engineer

Jonathan Blauenfeldt

Business Analyst

Justina Jemeljanovaite

Multimedia Designer

Valdemar Landberg

Software Engineer

Nichlas
Saul

Co-Founder og CEO

Christian Borkenfelt

Co-Founder og CTO

Mads
Petersen

Implementation consultant

Malthe
Laursen

Lead Software Engineer

Jonathan Blauenfeldt

Business Analyst

Justina Jemeljanovaite

Multimedia Designer

Valdemar Landberg

Software Engineer

Kom med ombord

Vi bygger teknologien til fremtidens foodservice, som er mere bæredygtig, profitabel og fornøjelige for både kokkene og de spisende gæster.

Connect

© FoodOptimize ApS 2022. All Rights Reserved.