På en mission om at reducere madspild
Vi bekæmper madspild ved at hjælpe professionelle køkkener med at planlægge deres menuer mere nøjagtigt og samtidig sørger for, at menuerne er tilpasset gæsternes smag.
Infrastrukturen til
fremtidens foodservice

Vi vil digitalisere professionelle køkkener med henblik på at gøre dem mere bæredygtige, profitable og fornøjelige for både kokke og de spisende gæster.
Hvorfor skal 1/3 af alt mad gå til spilde?
FoodOp blev grundlagt i 2020 på grund af en stor frustration over, at en tredjedel af alt spiselig mad bliver smidt ud. I professionelle køkkener viste det store madspild sig at være et symptom på en lav digitaliseringsgrad, sammenlignet med andre brancher, som afføder et stort potentiale i forhold til miljøaftryk, effektivitet og kvalitet.
Udover et stort fødevaretab, medfører det mange manuelle arbejdsgange i køkkenet og begrænset interaktion mellem kokke og de spisende gæster. Hvordan kan kokkene vide, hvor meget mad de skal lave og hvad de spisende gæster godt kan lide?

Det blev begyndelsen på FoodOp
Vi er en digital platform, der hjælper professionelle køkkener med automatisk at måle madspild og gæsternes smag, og bruge disse indsigter til at lave bedre mad for miljøet og de spisende gæster.
Platformen består af et menuplanlægningssystem, der beriges med data fra vægte, som placeres under alle fade og organiske skraldespande.
Derfra indsamler vægtene automatisk data på, hvor meget der bliver taget og spildt for hver ret, som bruges til at optimere fremtidige menuer ud fra bl.a. sammensætning, mængder og kantinegæsternes smagspræferencer.
Vores impact
Foreløbigt har vi reddet
+
kg mad
+
kg CO2
+
kr.
Madspild i tal
1/3
af al mad går til spilde.
170 trillioner
liter vand bliver brugt til at producere mad, der spildes.
3. plads
Hvis CO2-aftrykket fra spildt mad kom fra ét land, ville det være verdens tredjestørste udleder af CO2.
20-50%
af det totale råvareindkøb bliver typisk smidt ud i professionelle køkkener.
1/3
af al mad går til spilde.
3. plads
Hvis CO2-aftrykket fra spildt mad kom fra ét land, ville det være verdens tredjestørste udleder af CO2.
170 trillioner
liter vand bliver brugt til at producere mad, der spildes.
20-50%
af det totale råvareindkøb bliver typisk smidt ud i professionelle køkkener.
Forpligtet til FN’s verdensmål

Skab grundlag for mere sunde og bæredygtige madvaner med Foodop’s omnichannel menudeling og digitale skiltning.

Reducer madspild med 40-70% og undgå en væsentlig miljøbelastning fra overskydende mad.

Reducer CO2 aftrykket gennem ansvarlig menuplanlægning med hjælp fra autogenererede Foodop anbefalinger.
Forebyggelse er den bedste måde at bekæmpe madspild
– Environmental Protection Agency
Mød teamet

Nichlas
Saul
Co-Founder og CEO

Christian Borkenfelt
Co-Founder og CTO

Jonas
Jepmond
Head of Sales

Mads
Petersen
Head of Customer Success

Malthe
Laursen
Lead Software Engineer

Valdemar Landberg
Software Engineer

Clair
Mutebi
Frontend Developer

Justina Ramonaitytė
Multimedia Designer

Jonathan Blauenfeldt
Business Analyst

Amalie Lange
Business Analyst

Nichlas
Saul
Co-Founder og CEO

Christian Borkenfelt
Co-Founder og CTO

Jonas
Jepmond
Head of Sales

Mads
Petersen
Head of Customer Success

Malthe
Laursen
Lead Software Engineer

Valdemar Landberg
Software Engineer

Clair
Mutebi
Frontend Developer

Justina Ramonaitytė
Multimedia Designer

Jonathan Blauenfeldt
Business Analyst

Amalie
Lange
Business Analyst
Kom med ombord
Vi bygger teknologien til fremtidens foodservice, som er mere bæredygtig, profitabel og fornøjelige for både kokkene og de spisende gæster.