Kokkenes Bæredygtighedsuge
En uge med bæredygtighed i fokus
I denne uge har vi fokus på bæredygtighed og vi ønsker at involvere jer i vores rejse. Det vil vi for at skabe opmærksomhed omkring, hvordan vi arbejder mod en grønnere og mere klimavenlig hverdag i kantinen, og forhåbentlig være en inspirationskilde derhjemme.

Velsmagende mad, som er sund for mennesker såvel som klima
Mad er en afgørende kilde til glæde og fællesskab i en travl hverdag, men vi anerkender samtidig at mad udgør en betydelig del af vores klimaaftryk. Senest bragte DR en artikel, der viste, at fødevarer står for 20% af den gennemsnitlige danskers udledning.
Derfor har vi en helhedsorienteret tilgang til vores madlavning. Vi ønsker, at mad skal være velsmagende, men også sundt for både mennesker og klima.
Tre fokusområder for vores menuplanlægning
Ernæring
Madspild
Grønne proteiner
Varme retter

Ingredienser
For 2 personer
- 50 g Risotto ris aborio
- 50 g Spaghettisquash
- 10 g Skalotteløg
- Hvidløg
- Timian
- 20 g Parmesan
- 100 g Grøntsagsfond
Ingredienser
For 2 personer
- 140 g Portobellosvampe
- 20 g Løg
- 10 g Hvidløg
- 50 g Grøntsagsfond
- 10 g Flødeost
- Paprika
- Hvidløgspulver
- Løgpulver
- Timian tørrede
- Balsamico lys
- Worcestershire sauce
- Salt
- Peber
- Rapsolie
- Persille
- Ris
Fremgangsmåde

Ingredienser
For 2 personer
- 2 kg Bagekartofler
- 120 g Æg
- 550 g Durummel
- 100 g Parmesan
- 100 g Soltørred tomater
- 50 g Smør
- 20 g Salvie
- Salt
- Peber
Salater
Ingredienser
For 2 personer
- 100 g Blomkål
- 20 g Æbler
- 20 g Græsk yoghurt 10% fedt
- 10 g Olivenolie
- 10 g Dild
- Citronsaft
- Salt
- Peber
- Solsikkeolie
Fremgangsmåde
- Fjern de yderste blade på blomkålen, hvis de er for grove til at spise. Lad de små fine grønne blade blive. skær dem i kvarte eller i lidt flere stykker, hvis det er store blomkålshoveder. pensl dem med solsikkeolie og krydr godt med salt og peber. Grill dem på en meget varm pande eller grill.
- Blend dild med olivenolie, salt og peber i 6-8 minutter til den er meget grøn og lidt lun.
- Riv skallen fra citronerne og pres saften. vend begge dele med yoghurten og smag til med salt og peber.
- Skær æblerne i små tern.
- Anret blomkål med citronyoghurt, æbler og dildolie og server resten af yoghurten ved siden af som dressing.

Ingredienser
For 2 personer
- 90 g Pasta
- 40 g Ærter
- 30 g Grønkål
- 20 g Mayonaise
- 20 g Hestebønner
- 10 g Pinjekerner
- 10 g Grøn pesto
- Purløg
- Server med pinjekerner og hakket purløg på toppen.

Ingredienser
For 2 personer
- 100 g Rødbeder
- 20 g Feta
- 10 g Persille
- 10 g Rucola
- Salt
- Honning
- Balsamico mørk
- Peber
- Rapsolie
- Mos fetaen og bland den med rucola, persille og rødbederne og anret på et stort fad.